Palma de Mallorca

Hotspots Palma de Mallorca: La Despensa del Barón

Oh jongens wat heb ik toch een mazzel dat ik zo vaak op dit mooie eiland mag komen! Deze keer ging ik alleen op stap en kwam ik terecht bij De Voorraadkast van de Baron.

Verscholen buiten het drukkere gebied van de stad, in het oude gedeelte, ligt een klein pittoresk hotelletje. Posada Terra Santa Boutique hotel, mijn eigen vrije vertaling daarvan is het Heilige Grond Hostel. In tegenstelling tot (waarschijnlijk) jouw gewoonlijke beeld van een hostel, is dit hostel er een van een ander niveautje! De kamers zijn knus en gezellig ingericht. Ik sprak twee Zweedse gasten die hier nu al voor het vijfde jaar op rij terugkeren. Maar ik kwam natuurlijk voor het restaurant.

Het was erg rustig op deze woensdagavond, ik was de enige in het kleine restaurantje. Aan de ene kant een beetje saai, maar ik kreeg wel alle aandacht! La Despensa del Barón werkt met een à la carte menu, maar ook met een driegangenmenu inclusief gin-tonic voor €27. Dit vind ik nou een leuke deal!

Voor wat betreft de gin-tonic, ik kon kiezen uit 5 verschillende soorten combinaties. Één daarvan komt van het eiland zelf en dat vond ik vanzelfsprekend wel heel leuk om uit te proberen! Deze gin wordt gemaakt van onder andere plaatselijke jeneverbessen, plantaardige en lokaal geteelde citrusvruchten. Een heerlijk en fris begin van mijn avond!

Vooraf kreeg ik een amuse in de vorm van een romige gazpacho. Dit soepje was heerlijk zoet en ik kreeg meteen zin in wat er allemaal nog te wachten stond. Als voorgerecht had ik mini courgette ravioli met zoete aardappelpuree, walnoten, zongedroogde tomaat, crunchy ui en paksoi. In een woord: verrukkelijk! Zoetig, crunchy, fris. Wat mij betreft ook meteen de winner van vanavond.

Vervolgens, als hoofdgerecht, had ik gekozen voor de kip tandoori verpakt in filodeeg met yoghurt, limoen en sesamolie saus, geserveerd met appel en basmatirijst. Ik hoopte hierbij op wat niet benoemde groente, maar helaas zaten die er niet bij. De kip was lekker mals, maar verder vond ik er niet veel aan.

Het dessert was een brownie met walnoten, vanille ijs en amandelschaafsel. De brownie was helaas een beetje droog, de rest heerlijk!

Overall heb ik een heerlijke avond gehad, ben ik goed in de watten gelegd ennn vind ik de deal van €27 voor dit alles echt top!

https://www.posadaterrasanta.com/en/gastronomy/Calle Posada Terra Santa 5, Islas Baleares 07001, Palma de Mallorca

Hoi! Gezellig dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Hier post ik twee keer per week reviews en ervaringen bij verschillende bars, restaurants, koffiehotspots en café's. Geniet er van! x Florentine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *