Utrecht

Hotspots Utrecht: Lewis Book Cafe

Boeken zijn een van mijn grootste hobby’s. Ze lezen, verzamelen, bekijken, doorheen bladeren, hun geur opsnuiven… Allemaal! En laat er nou een heerlijk plekje in Utrecht zitten waar je alles omtrent boeken kan combineren met koffie, thee, taartjes en hartige lekkernijen.

Het cafe bevindt zich in het centrum van Utrecht, naast Hoog Catharijne. Heel makkelijk dus te bereiken tijdens het shoppen, of vanaf het treinstation. Lewis heeft onder andere een walk-in high tea, dat betekent dat je altijd langs kunt komen. Ze hebben een eigen verdeling hierin, namelijk de Light tea, High tea en Royal tea. De Light versie bestaat uit 3 hapjes (€4,90), de High uit 7 (€10,90) en de Royal uit 9 (€13,90). Bij alle drie de versies kun je er een pot thee bij krijgen voor €6.

Naast de walk-in high tea hebben ze een menukaart met een All Day Breakfast en fantastische crazy coffees en smoothies. Op de menukaart vind je onder andere gerechten met hangop, sandwiches en zelfs een pancake taart! (Iets voor de volgende keer?)

Ik kon heerlijk buiten op het kleine terrasje zitten, in het zonnetje. Binnen is er een trap omlaag die uitmondt in een zaaltje met een OPEN HAARD! Hoe heerlijk moet het hier in de winter zijn? Opgekruld met een boek bij de open haard… Perfect winters plaatje toch? Bijna jammer dat het zulk lekker weer is.

Terwijl ik van het zonnetje genoot en mijn boek er bij pakte bestelde ik de Light Tea, met een verse huisgemaakte Ginger Lemon ice tea (0,5L, €4,90). De ice tea kreeg ik echt in zo’n tof apparaat. Het was doorzichtig, in de vorm van een theepot, gevuld met ijs en (gedroogde) kruiden. Zodra ik de ‘theepot’ op mijn glas zette kwam de ice tea er aan de onderkant uit. Wat een uitvinding!

De 3 hapjes mocht ik binnen uitzoeken. Op de bar stonden verschillende zoetigheden en sandwiches roomkaas of met zalm konden eventueel gemaakt worden. Ik zag meteen mijn eerste keuze staan! Het citroen-merengue taartje lachte me al tegemoet. Ook zeg ik nooit nee tegen een goede brownie, en als hartig hapje koos ik voor de sandwich met zalm.

De sandwich was lichtjes opgewarmd, precies goed. De brownie was rijk en vol van smaak, maar toch heel luchtig en niet te zwaar. Er overheen zat een gestolde chocolade-caramelsaus, echt verrukkelijk! Last but not least, het merengue taartje. Ik ben gewend dat het eiwitschuim zacht is. Bij deze was hij echter hard! Verrassend, en ook wel leuk voor een keertje. De bodem was ietwat aan de dikke kant, maar de limoenvulling daarentegen echt super lekker. Heerlijke hapjes dus!

Goed verzadigd en een paar hoofdstukken verder vervolgde ik mijn shoppingtocht door Utrecht!

http://www.lewisbookcafe.nlAchter Clarenburg 39, Utrecht

Hoi! Gezellig dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Hier post ik twee keer per week reviews en ervaringen bij verschillende bars, restaurants, koffiehotspots en café's. Geniet er van! x Florentine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *